A fogorvos tulajdonos a garancia arra, hogy a Dentaland magánfogászat elsősorban fogorvosi rendelő és nem üzlet. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a rendelőnkben valóban minőségi anyagokkal és a jelenleg elérhető legmodernebb technológiai háttérrel dolgozunk.​

Az orvosteam munkáját a jelenleg elérhető legmodernebb gépekkel és eszközökkel támogatjuk. A teljesség igénye nélkül ezekből néhány példa:

A rendelőben a diagnosztikát helyben, azonnal elkészíthető digitális panoráma röntgennel támogatjuk, amelynek a röntgenképe az éppen dolgozó orvos szeme előtt, a kezelőegység képernyőjén folyamatosan látható. Így az orvosnak/sebésznek nem kell emlékezetből dolgoznia, csak felemeli a tekintetét és látja a röntgen fotót.

A fogbeültetések során a sterilitás megőrzése a műtét teljes időtartama alatt nagyon fontos. Azonban ha a hangsúly a hosszú távú sikerességen van, akkor sokkal több kritériumnak kell teljesülnie. Például nagyon fontos, hogy az implantátum behelyezésekor a behelyezéskori forgatónyomaték egy szigorú határon belül mozogjon. Ezt nálunk egy számítógép vezérelt svájci implant motor biztosítja.

A kezelőegység orálkamerájával fotókat készítünk. Így a szájban az eldugott helyek is könnyen láthatóvá válnak a kezelő monitorján. A páciens is láthatja azt amit a fogorvos a tükrével lát. A betegeink a saját szemükkel láthatják az előtte/utána állapotot.