FOGSZABÁLYOZÁS 7. kerület

Hiányos, sérült vagy deformált fogsorral rendelkezik? Rések vannak a fogai között? Válassza 7. kerületi fogászatunkat, ahol profi fogszabályzókat készítünk felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt. Telefonáljon most!

fogszabályozás felnőtteknek és gyermekeknek 7 kerület

Sokan azt hiszik, hogy a fogszabályozás csak gyermekkorban lehetséges, pedig napjainkban már a modern technológia lehetőséget biztosít arra, hogy felnőttkorban is viselhessünk fogszabályozót.

Az esztétikai élmény mellett, szabályos fogakkal a beszéd is tisztábbá válik, az étkezés könnyebb lesz, valamint a fogak kevésbé hajlamosak a szuvasodásra, mivel a szabályos fogazatot sokkal könnyebb tisztítani.

A FOGSZABÁLYOZÁS ELŐNYEI

Esztétikai és funkcionális problémák megszüntetéséhez nélkülözhetetlen:

  • állkapocs ízületi fájdalom
  • fogak kopásának kompenzálása
  • új fogpótlás igénye
Rögzített fogszabályozóval a szép, rendezett és szabályos fogak mindenki számára elérhetővé válnak:
  • folyamatosan és kisebb súrlódással dolgoznak
  • biológiai, lágy erőket közvetítenek
  • kevesebb kellemetlenséggel jár a kezelés

A fogszabályozás menete 7. kerületi fogászatunkon

1. lépés

Konzultáció

A konzultáció során felmérik a fogak és a szájüreg aktuális állapotát. Lehetőség nyílik feltenni a kezeléssel kapcsolatos kérdéseket. Fogorvos kollégánk részletes tájékoztatást nyújt az egyes fogszabályozó típusokról, az egyéni esetek megoldásáról, a kezelés menetéről, várható következményekről, előnyökről.

2. lépés

Röntgen és lenyomatvétel

A röntgen elengedhetetlen a kezelési terv felállításához. A felvétel után következik a lenyomatvétel, mely a pontos tervezést szolgálja, valamint a fogtechnikai labor számára nyújt információt a személyre szabott készülék elkészítéséhez.

3. lépés

Kezelési terv

A megfelelő információk birtokában pontos és részletes kezelési tervet állít össze fogorvosunk. Ekkor választjuk ki a készülék típusát, megbeszéljük a kezelés időtartamát, árát. Akárcsak a konzultáció során, a kezelése terv átadásakor is nagy hangsúlyt fektetünk a kommunikációra és a bizonytalan kérdések tisztázására.

4. lépés

Fogszabályozó készülék felhelyezése

A kezelési terv elfogadása után következik a fogszabályozó készülék elkészítése és felhelyezése. Vannak azonban bizonyos megelőző fogászati kezelések, amelyeket sok esetben javaslunk pácienseinknek. A fogszabályozó készülékek felhelyezése ugyanis csak akkor lehetséges, ha a fogak és az íny is egészséges.

3. lépés

Kontroll

A készülék felhelyezése után, annak típusától függően rendszeres fogászati kontrollra van szükség. A készüléket aktiválni és állítani kell, esetleg az íveket cserélni, valamint ezek az alkalmak biztosítanak lehetőséget az előrehaladás nyomon követésére is.

4. lépés

Fogszabályozó levétel és utókezelés

A kezelési idő lejárta, valamint a megfelelő eredmény elérése után következik a rögzített készülék levétele. A kialakult új mosoly és harapás megtartására azonban legalább olyan nagy hangsúlyt kell fektetnünk, mint az ide vezető útra. Ebben az időszakban kivehető, úgynevezett retenciós készüléket ajánlunk, mely segít az új fogívek megtartásában, és a fogak visszarendeződésének megakadályozásában.

A FOGSZABÁLYOZÓ TÍPUSAI

Önligírozó fogszabályozó:

Hagyományosan a fogak külső felszínére rögzített készülék. Külsőre teljesen ugyanolyan, mint a hagyományos fogszabályozó, működésük és felépítésük azonban eltér.

A fogakra önzáró bracketteket rögzítünk, a fogszabályozó íveket pedig egy speciálisan kialakított zárrendszer fixálja. Ezek biztosítják azt, hogy finoman, lágy erőkkel mozgassák a fogakat. Ennek az önzáró működésnek köszönhetően a kezelés kíméletesebb és gyorsabb, valamint sokkal kevesebb kontrollt igényel.

Fémmentes fogszabályozó:

Az önligírozó készülékeknek is létezik fémmentes, porcelánból készült változata. Ebben az esetben a fogszabályzó részei teljesen fémmentesek, fehér színű és természetes hatású, strapabíró porcelánból készülnek.

Fémmentes készüléket gyakran alkalmazunk felnőtt fogszabályozás során, azokban az esetekben, amikor pácienseink esztétikus és nem túl feltűnő megoldást keresnek. A módszer azoknak is megoldást jelent, akik fémallergiával rendelkeznek, és a hagyományos fém készülékek nem jöhetnek szóba.

Láthatatlan fogszabályozó:
Napjainkban egyre népszerűbb az úgynevezett láthatatlan fogszabályozás. Kitűnő választás lehet azoknak, akik jól tervezhető, kényelmes, rugalmas, és valóban láthatatlan megoldást szeretnének.

A fogszabályozó kezelés során előre meghatározott számú, áttetsző sínt készítünk és adunk át pácienseinknek, amelyet előzetesen egyeztetett ideig kell hordaniuk. A kivehető készülékeket is egész nap (legalább 20-22 óráig) kell viselni, kivenni csak étkezés és tisztítás közben szabad.

fogszabályozás árak

Kérdése van?

Válassza 7. kerületi fogászatunkat, ahol profi fogszabályozókat készítünk felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt. 

Telefonáljon most!