Fogtömés 7. KERÜLET

Tartós és élethű fogtömések a 7. kerületi fogászati rendelőnkben!

Az egyik leggyakoribb fogászati probléma, amely rendszeres otthoni és rendelői szájhigiéniai ápolással megelőzhető lenne. A lyukas, szuvas fogak kezelésére általában a fog tömése a megfelelő módszer. A tömések kisebb, esetleg közepes szuvasodások ellátására használhatók, front- és rágófogakon egyaránt, de alkalmazhatók a metsző- és szemfogak élének pótlására, és a fognyaki kopások lezárására is.

Amalgám fogtömés csere esztétikai fehér fogtömésre előtte utána kép

Panaszok, melyek esetében indokolttá válhat a fogtömés csere:

Égő érzés

Fekély

Fémes íz

Fogínyvérzés

Gyulladás

Mit nevezünk esztétikus fogtömésnek?

Minden esetben fémmentes, általában fényre kötő tömőanyagból készül, amely segítségével a fogakkal megegyező színű, természethű hatás és tartós eredmény érhető el. Az esztétikus tömések készítése során ún. kompozit (kerámia szemcsékkel töltött műanyag) tömőanyagokat használunk, melyek legfőbb előnye a kiváló esztétikai hatás. 

Ezenkívül kevesebb foganyag feláldozását teszik szükségessé az előkészítés során, bizonyos esetekben pedig fúrás nélkül is lehetséges a sérült fogfelszínek javítása, vagy a fogak formai korrekciója. 

Egyszerű, gyors és esztétikus megoldás még a metsző, vagy frontfogak hiányzó darabkáinak pótlására is. Esetenként élpótlásra is alkalmas eljárás, amikor a fogat fényre kötő tömőanyaggal építjük fel, elkerülve ezzel a fogak koronával való ellátásának szükségességét.

Fogtömés amalgám csere előtte utána bemutató kép

Az esztétikus tömések készítése során először a foganyag felületét kell kezelnünk. Ehhez általában ortofoszforsavat használunk, majd egy speciális ragasztó anyagot, mely kapcsolatot létesít a tömőanyag és a fog anyaga között. Egyes újabb fejlesztésű ragasztóanyagok már ezt a két lépést önmagukban képesek ellátni. Az ilyen tömőanyagok többsége, illetve a ragasztóanyagok nagy energiatartalmú kék (az UV tartományhoz közeli hullámhosszú, de nem UV) fényre kötnek.

Milyen előnyei vannak a hagyományos tömésekkel szemben?

  • bármilyen fogszín színárnyalat utánozható
  • rendkívül pontosan illeszkedik az eredeti, megmaradt foghoz​
  • kopásálló, nem törik, nem színeződik el​
  • élettartalma többszöröse a hagyományos töméseknek​
  • kifejezetten ajánlott az amalgámtömések helyettesítésére
  • allergiamentes

Az amalgám tömések ideje lejárt!

Napjainkban egyre többen döntenek amellett, hogy kicseréltetik amalgám fogtömésüket, sőt, van olyan állam, ahol már nem is találkozhatunk az amalgám tömőanyaggal, mert betiltották.

A mai napig a higany alkalmazása váltja ki a legtöbb vitát, és félelmet, hiszen sokan gondolják úgy, hogy a higany a fogtömésekből folyamatosan oldódik, így akár évekkel később is jelentkezhetnek a higanymérgezés tünetei. Szakemberek sokasága viszont úgy gondolja, hogy a higany csak a fogtömés készítését követő percekben oldódik, így az amalgám fogtömés megszilárdulását követően semmilyen problémát nem okoz a higany.

Amennyiben azonban panaszokat észlel az amalgám fogtömést követően, abban az esetben indokolttá válhat a töméscsere.

Fogtömés árak 7. kerület

Profi, fájdalommentes fogtömések a 7. kerületben!

Díjmentes állapotfelmérés, szakszerű kezelések, korszerű felszereléssel. Empatikus fogorvosokkal. 

Telefonáljon időpontért most!