Fogtömés 7. KERÜLET

Tartós és élethű fogtömések a 7. kerületi fogászati rendelőnkben!

Az egyik leggyakoribb fogászati probléma, amely rendszeres otthoni és rendelői szájhigiéniai ápolással megelőzhető lenne. A lyukas, szuvas fogak kezelésére általában a fog tömése a megfelelő módszer. A tömések kisebb, esetleg közepes szuvasodások ellátására használhatók, front- és rágófogakon egyaránt, de alkalmazhatók a metsző- és szemfogak élének pótlására, és a fognyaki kopások lezárására is.

Amalgám fogtömés csere esztétikai fehér fogtömésre előtte utána kép

Panaszok, melyek esetében indokolttá válhat a fogtömés csere:

Égő érzés

Fekély

Fémes íz

Fogínyvérzés

Gyulladás

Mit nevezünk esztétikus fogtömésnek?

Minden esetben fémmentes, általában fényre kötő tömőanyagból készül, amely segítségével a fogakkal megegyező színű, természethű hatás és tartós eredmény érhető el. Az esztétikus tömések készítése során ún. kompozit (kerámia szemcsékkel töltött műanyag) tömőanyagokat használunk, melyek legfőbb előnye a kiváló esztétikai hatás. 

Ezenkívül kevesebb foganyag feláldozását teszik szükségessé az előkészítés során, bizonyos esetekben pedig fúrás nélkül is lehetséges a sérült fogfelszínek javítása, vagy a fogak formai korrekciója. 

Egyszerű, gyors és esztétikus megoldás még a metsző, vagy frontfogak hiányzó darabkáinak pótlására is. Esetenként élpótlásra is alkalmas eljárás, amikor a fogat fényre kötő tömőanyaggal építjük fel, elkerülve ezzel a fogak koronával való ellátásának szükségességét.

Fogtömés amalgám csere előtte utána bemutató kép

Az esztétikus tömések készítése során először a foganyag felületét kell kezelnünk. Ehhez általában ortofoszforsavat használunk, majd egy speciális ragasztó anyagot, mely kapcsolatot létesít a tömőanyag és a fog anyaga között. Egyes újabb fejlesztésű ragasztóanyagok már ezt a két lépést önmagukban képesek ellátni. Az ilyen tömőanyagok többsége, illetve a ragasztóanyagok nagy energiatartalmú kék (az UV tartományhoz közeli hullámhosszú, de nem UV) fényre kötnek.

Milyen előnyei vannak a hagyományos tömésekkel szemben?

Az amalgám tömések ideje lejárt!

Napjainkban egyre többen döntenek amellett, hogy kicseréltetik amalgám fogtömésüket, sőt, van olyan állam, ahol már nem is találkozhatunk az amalgám tömőanyaggal, mert betiltották.

A mai napig a higany alkalmazása váltja ki a legtöbb vitát, és félelmet, hiszen sokan gondolják úgy, hogy a higany a fogtömésekből folyamatosan oldódik, így akár évekkel később is jelentkezhetnek a higanymérgezés tünetei. Szakemberek sokasága viszont úgy gondolja, hogy a higany csak a fogtömés készítését követő percekben oldódik, így az amalgám fogtömés megszilárdulását követően semmilyen problémát nem okoz a higany.

Amennyiben azonban panaszokat észlel az amalgám fogtömést követően, abban az esetben indokolttá válhat a töméscsere.

Fogtömés árak 7. kerület

Profi, fájdalommentes fogtömések a 7. kerületben!

Díjmentes állapotfelmérés, szakszerű kezelések, korszerű felszereléssel. Empatikus fogorvosokkal. 

Telefonáljon időpontért most!